Novost

Prijava na e-novičke

KLIKNI za PRIJAVO na e-novičke Unikatnice.

Politika uporabe piškotkov in varstvo osebnih podatkov

 

Nina Kolar (v nadaljevanju Upravljalec, stanujoča na naslovu Kresna ulica 1, 8210 Trebnje, vpisana  v seznam zavezancev za opravljanje osebnega dopolnilnega dela, pod zaporedno številko 13033) zagotavljam, da zasledujem načela transparentnosti ter skrbnega ravnanja z osebnimi podatki v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (angl. General Data Protection Regulation – GDPR) ter Zakonom o varstvu osebnih podatkov, zato pa potrebujem vašo potrditev, da lahko osebne podatke, ki jih pridobim z vašo prijavo na storitve, ki vam jih nudim na tej spletni strani (prijava na e-novice in e-katalog), hranim, uporabljam ter obdelujem za točno določene namene. Vse osebne podatke, ki jih zberem na ta način, uporabljam izključno za storitve, ki jih ponujam ter zagotavljam, da bom storila vse, kar je potrebno, da se ti podatki zaščitijo pred morebitnimi kršitvami ali zlorabami.

 

Osebni podatki, ki jih zbiram preko spletne strani www.nina-kolar.com

 

 • ime in priimek;
 • poštna številka ter kraj vašega bivališča
 • naziv podjetja oz. pravne osebe, davčno številko (v kolikor je uporanbik e-trgovine pravna oseba)
 • naslov elektronske pošte
 • druge podatke, ki jih kot uporabnik prostovoljno vnesete v obrazce v tej spletni trgovini
 • druge podatke, ki jih kot uporanbik prostovoljno dodate v svojem profilu
 • za potrebe varnosti v tej spletni trgovini se zbirajo tudi IP naslovi uporabnikov, ki dostopajo in uporabljajo spletno trgovino

 

Jaz, kot Upravljalec te spletne strani, ne odgovarjam za pravilnost, ažurnost ter popolnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki.

 

V kakšne namene zbiram osebne podatke?

 

Kot Upravljavec zbranih podatkov le-te zbiram izključno z namenom odpošiljanja in obveščanja o naročenih izdeklih in za pošiljanje promocijske e-pošte (e-novic) z vključenimi novostmi iz spletne trgovine www.unikatnica.com, ki jih predstavljam v okviru te spletne strani ter za obveščanje o ustvarjalnih delavnicah, (glede na vaš kraj bivanja), ki jih občasno izvajam po Sloveniji. Podatke lahko kot Upravljalec uporaibm tudi za namene statističnih analiz. V kolikor to želite, se lahko kadarkoli odjavite od prejemanja vseh promocijskih sporočil, preprosto tako, da mi to pisno sporočite na info@unikatnica.com. Zagotavljam, da tako zbrane podatke nikoli ne bom uporabila za namen, da bi kakorkoli škodovala uporabniku te spletne strani ali kakšni drugi vpleteni osebi, in da zaupnost podatkov uporabnikov nikoli ne bo kršena na kakršen koli način.

 

Brez izrecnega dovoljenja uporanbika jaz, kot Upravljalec te spletne strani, ne bom pod nobenim pogojem posredovala osebnih oziroma drugih podatkov uporabnika tretji osebi, niti ne bom omogočila tretji osebi vpogled v osebne oziroma katere koli druge podatke uporabnika, le v primeru, v kolikor bi to zahtevala od mene državne oblasti, in še to le v primeru, če bi bila takšna obveznost določena z zakonom.

 

Kot Upravljalec te spletne trgovine bom dostavni službi Pošti Slovenije zaupala izključno tiste podatke, ki bodo potrebni za dostavo naročenih izdelkov, kupljenih preko spletne trgovine.

V kolikor želite, lahko kot registrirani uporabnik te spletne trgovine kadarkoli prenehate uporabljati spletno trgovino ter lahko tudi prekličete svojo registracijo, v kolikor ste se vanjo registrirali. Tudi prejemanje e-novic, na katere ste se ob prejemanju kot uporabnik prijavili, lahko kadarkoli prekličete s pisno izjavo, ki jo sporočite na info@unikatnica.com, lahko pa svojo prijavo na prejemanje e-novic kadarkoli sami prekličete tako, da odkljukate možnost prejemanja e-novic v razdelku Moj uporabniški račun, pod razdelkom Moje osebne informacije.

V primeru kakršnih koli vprašanj, težav, pripomb ali česar koli drugega v povezavi s to politiko zasebnosti vabljeni, da mi pišete na e-naslov: info@unikatnica.com.

Trebnje, 22. 5. 2018

 

 • Pojasnila, podrobnosti in ostale informacije

 

Spletna trgovina Unikatnica.com uporablja piškotke. To so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku z namenom, da shranijo vaše izbire ter vam tako omogočijo napredne nakupovalne košarice, s tem pa tudi kar se da najboljšo uporabniško izkušnjo.  Z nadaljno uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.

 

S piškotki želim vam, obiskovalcem e-trgovine Unikatnica.com, zagotoviti aktualne in za vas pomembne informacije, namreč na podlagi poznavanja, katere ter kakšne so vsebine, ki vas zanimajo ter kaj na tej strani iščete, vam lahko ponudim prave vsebine oz. informacije. Podatkov, ki jih na tak način prejmem, nikoli ne posredujem tretjim osebam, prav tako ne spremljam vas, obiskovalca, kot posameznika, temveč povsem anonimno. Izjema so le nujno potrebni podatki, ki jih posredujete ob registraciji v e-trgovino, zato, da vam lahko naročene izdelke tudi dostavim.

 

 • Vrste piškotkov, ki jih spremljam na spletni strani e-trgovine Unikatnica.com:

 

Piškotki, ki so nujno potrebni

Posamezni piškotki na e-trgovini Unikatnica.com so nujno potrebni za samo delovanje in jih ne morete izklopiti. To so povečini piškotki, ki vam omogočajo nemoteno delovanje spletnega mesta (npr. prijava ali registracija, varnost ter nakupovalna košarica, ipd.).

 

Sejni piškotki

 

Ti piškotki so nujno potrebni, da sistem za prikaz in urejanje vsebin pravilno deluje, hkrati skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil ter vsebin na spletni strani. Ko iz spletne strani odidete, se ti piškotki izbrišejo. 

 

T.i. oglasni ali ciljani piškotki ter piškotki družabnih omrežij

Te vrste piškotkov najpogosteje uporabljajo različna družbena ter oglaševalska omrežja, imenovana tudi tretje strani (npr. Twitter, Facebook, ipd.), z namenom, da vam prikažejo kar se da ciljane oglase, na podlagi teh piškotkov tudi omejujejo ponavljanje oglasov ali pa merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. S to vrsto piškotkov lahko sledijo vašim dejanjem na spletnem mestu. Ti piškoti tudi skrbijo za pravilno nalaganje različnih vtičnikov družabnih omrežij (Facebook, Twitter, ipd.). V kategorijo piškotkov družabnih omrežij spadajo še video ter avdio vsebine, naložene iz spletnih strani Youtube, ipd. Piškotki družabnih omrežij, kot so Facebook, Twitter, ipd. beležijo največ informacij o uporabnikih.

 

Funkcionalni piškotki

Ta vrsta piškotkov si zapomni vaše nastavitve na spletni strani, ki ste si jih sami izbrali, da vam jih ne bi bilo potrebno vedno znova in znova izbirati (primer uporabe takih piškotkov so npr. izbira jezika, lokacija, valuta, ipd.) S temi piškoti pa lahko sledim vašim dejanjem na tem spletnem mestu e-trgovine Unikatnica.

 

 • Nastavitve vaše zasebnosti

 

Opazili boste, da na spletnem mestu e-trgovine Unikatnica.com uporabljam več varnostno-zaščitnih sistemov, ki vam zagotavljajo ustrezno zaščito pred morebitno izgubo ter neželjeno zlorabo ali spreminjanjem podatkov. Lahko ste brez skrbi, saj brez vaše izrecne oz. posebne privolitve, vaših osebnih podatkov ne bom posredovala, prodala ali zamenjala z nobeno drugo ustanovo, podjetjem oz. fizično osebo.

 

Zakaj pa bom uporabila vaše podatke? Kot registrirana/i uporabnica/ik e-trgovine Unikatnica.com posredujete vaše osebne oz. kontaktne podatke zato, da vem, kdo točno je naročil izdelke in da hkrati vem, kam lahko naročene izdelke tudi dostavim. Ob registraciji pa lahko (vendar le na vašo željo), ni pa nujno, navedete tudi nekatere druge podatke, kot so npr. vaš rojstni datum, spol, ali želite prejemati e-novičke ali ne. Vsi nujno potrebni podatki se skrbno hranijo le za prej omenjene namene in jih nikoli ne posredujem tretjim osebam.

Na vašo zahtevo bom vse vaše podatke izbrisala v rokih ter skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. V primeru, ko e-trgovine Unikatnica.com, ki jo uporabljam Nina Kolar, osebno dopolnilno delo, ne boste uporabljali več kot tri leta, pa bom vaše podatke trajno izbrisala. Po izbrisu podatkov o vašem računu na e-trgovini Unikatnica.com bom tako, skladno z zakonodajo, ki ureja to področje, v zakonskem roku hranila le podatke o vaših nakupih preko e-trgovine Unikatnica.com.

 

Zakaj pa spletne strani sploh uporabljajo piškotke?

 

Piškotke uporablja večina spletnih strani po celem svetu, namreč so zelo priročno sredstvo za ohranjanje vam prilagojene, primerne in sveže vsebine. Ta je tako v skladu z vašimi preferencami, kar pomeni, da imate tako kar se da dobro uporabniško izkušnjo v e-trgovini Unikatnica.com. Tako je razlogov za uporabo piškotkov več: ne le njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posameznih spletnih strani (vse o podrobnostih in specifikacijah prilagoditve posamezne spletne strani), pomagajo namreč tudi pri izvajanju različnih spletnih storitev (npr. spletne trgovine). Pomagajo pa tudi pri zbiranju različnih statistik, ki merijo navade spletnega uporabnika. S piškotki lahko spremljam pogostost obiskovanja določene spletne strani, da na tak način ocenimo tudi samo učinkovitost zasnove spletnih strani. Nadalje piškotki pripomorejo tudi k prepoznavanju ustreznosti števila ter vrste oglasov, ki jih ponujam vam, uporabniku, na spletnem mestu te e-trgovine.

 

E-trgovina Unikatnica.com je tako le ena izmed nekaj milijard strani, na katerih lahko na vaš računalnik ali mobilno napravo dobite tudi piškotke iz Google, Facebook, Youtube, Twitter ter drugih drugih družbenih medijev, oziroma le-te vaš piškotek ob obisku te e-trgovine prebere. Prej omenjena družbena omrežja pa lahko potem tako zbrane podatke uporabijo za najrazličnejše namene - za analitiko, oglaševanje, pa tudi za izboljšavo svojih produktov. Po slovenski zakonodaji pa to že pomeni večji poseg v zasebnost vas, kot uporabnika, zato za njihovo uporabo potrebujemo tudi vašo izrecno privoljenje.

Pogoje delovanja te spletne strani sem skrbno preverila in vem, da z aktivnostmi na spletnih straneh e-trgovine Unikatnica.com ne kršim vaše zasebnosti. Zato vam svetujem, da v uporabo piškotkov na e-trgovini Unikatnica.com tudi privolite.

V kolikor tega ne boste dovolili oz. privolili v uporabo piškotkov, potem vsebin na tej e-trgovini ne boste mogli deliti z vašimi prijatelji (to pomeni, da bom morala odstranili različne gumbe, kot so npr. G+, Všeč mi je, Deli vsebino, Priporoči...). Obstaja pa tudi zelo velika verjetnost, da boste prav zaradi tega e-trgovino Unikatnica.com veliko težje našli med zadetki v iskalnikih.

 

 • Ali veste, da je shranjevanje piškotkov pod popolnim nadzorom vašega izbranega brskalnika, ki ga uporabljate prav v tem trenutku? To pomeni, da lahko sami nadzirate, kakšne vrste piškotkov si želite naložiti.Shranjevanje piškotkov lahko na vaši napravi (računalniku ali mobilni napravi), z izbranimi možnostmi v vašem brskalniku (npr. IE, Mozilla, Opera, ipd.), po želji tudi kadarkoli omejite ali pa onemogočite, tudi izbrišete jih lahko. KAKO pa to lahko naredite? Sledite spodnjim navodilom.

 

 • Začasen izklop spletnih piškotov

 

Najbolj enostaven, pa tudi hiter način za preprečevanje shranjevanja spletnih piškotov na vaš računalnik ali mobilno napravo je ta, da uporabite posebno "zasebno okno". Zasebno brskanje vam bo namreč omogočilo, da boste lahko še naprej brskali po spletu, ne da bi vaš izbrani brskalnik pri tem sploh shraneval kakršne koli aktivnosti oz. informacije o tem, katere so bile tiste strani, ki ste jih obiskali, pa tudi, kaj ste na njih počeli.

 

 • Microsoft Internet Explorer 10

Ta spletni brskalnik vam zagotavlja brskanje na internetu, brez da bi puščali tako sledi preko funkcionalnosti, ki se imenuje »InPrivate«. To funkcionalnost prikličete na tak način, da v tem brskalniku najprej pritisnite tipko »Alt«. Na tak način se vam bo prikazala menijska vrstica ter nato v meniju »Orodja« sprožite ukaz »Brskanje InPrivate«. Ta način »InPrivate« pa lahko vklopite tudi s pritiskom na »Ctrl + Shift + P« kombinacijo tipk.

 

 • Google Chrome 27

Tudi Google Chrome omogoča brskanje na internetu, brez da bi za sabo puščali sledi, za ta namen lahko uporabite posebno funkcionalnost imenovano »Novo okno brez beleženja zgodovine«. To novo okno lahko vključite tudi kar s pritiskom na »Ctrl + Shift + N« kombinacijo tipk.

 

 • Mozilla Firefox 21

Pri tem spletnem brskalniku vam bo v pomoč posebna funkcionalnost, imanovana »Vključi zasebno brskanje«. To prikličete na način, da najprej pritisnite tipko »Alt«. Na tak način se vam bo prikazala menijska vrstica, nato pa boste v meniju »Orodja« sprožili ukaz, imenovan »Vključi zasebno brskanje«. Tak način brskanja lahko namreč vklopite tudi s pritiskom »Ctrl + Shift + P« kombinacijo tipk.

 

 • Apple Safari 6

Ta brskalnik ima, kot tudi ostali spletni brskalniki, možnost surfanja po svetovnem, ne da bi za sabo puščali sledi. Kako vklopite to funkcionalnost? Preprosto kliknite na »Nastavitve« ter izberite »Private browsing«. Nato pa s pritiskom »OK« gumbek izberite oznako »Private«, ki se vam bo prikazala desno v naslovni vrstici.

 

 • Opera 12.15

In še brskalniku Opera 12.15 - tudi tu lahko vključite možnost surfanja po spletu, ne da bi za sabo pustili sledi. Kako? Tako, da kliknete na logotip spletnega brskalnika, ki se nahaja v zgornjem levem kotu. Nato tu poiščete možnost »Tab and Windows« ter izberete »New private Window«. Tak način brskanja pa lahko vklopite tudi s pritiskom na »Ctrl + Shift + N« kombinacijo tipk. Na tak način se vam bo odprlo okno, kjer boste lahko deskali po svetovnem spletu, brez bojazni, da bi za sabo puščali sledi.

 

 • Trajni izklop spletnih piškotov

 

Ali ste vedeli, da vsi brskalniki, ki sem jih omenila zgoraj, omogočajo tudi trajen izklop spletnih piškotkov? Predno se lotite postopka trajnega izklapljanja le-teh, pa morate nujno vedeti, da boste na tak način izgubili ne le možnost ohranitve vaših osebnih nastavitev ter vse podatke o vaših opravljenih spletnih nakupih, pač pa tudi vse podatke o vašem statusu prijave ter še veliko več. Tudi strani e-trgovine Unikatnica.com ne bodo na tak način delovale pravilno, zaradi tega boste tako prikrajšani za najrazličnejše dodatne možnosti. Prav zaradi tega se vam bodo spletne strani nalagale veliko počasneje, kar bo oteževalo ogled izdelkov ter naročanje le-teh, saj se vam bodo morali vsi deli tekstovne ter grafične vsebine, pa tudi videi, naložiti vse od začetka.

 

 • Internet Explorer 10

V tem brskalniku trajni izklop piškotkov naredite tako: V brskalniku kliknite na gumb »Orodja« ter nato izberite zavihek »Zasebnost«. Kliknite na Napredno« gumb ter nato obkljukajte možnost za onemogočitev samodejnega upravljanja s piškoti in nato obe vrednosti nastavite na možnost »Blokiraj«. Vašo izbiro nato potrdite še s klikom na »V redu« gumb.

 

Tiste piškotke, ki so se vam do tega časa že shranili, pa lahko trajno izbrišete preprosto s klikom na »Orodja« ter gumb »Brisanje« ter»Izbriši«. 

 

Google Chrome 27

Tu omogočanje piškotkov opravite s klikom na posebno ikonico menija Chrome, izbiposebno ikonico mero »Nastavitve«, nato kliknete na »Pokaži dodatne nastavitve« možnost, ki se nahaja na dnu strani ter na »Nastavitve vsebine« izbiro, ki se nahaja v razdelku »Zasebnost«. Nato tu izberete možnost »Blokiraj piškotke in podatke drugih spletnih mest«, nazadnje kliknete še na »Končano« gumb.

 

Če želite pobrisati že shranjene piškotke, to naredite s klikom na ikonico menija Chrome, nato izberete »Nastavitve« ter kliknemo na »Pokaži dodatne nastavitve« možnost. V razdelku »Zasebnost« nato izberete možnost »Izbriši zgodovino brskanja«.

 

Mozilla Firefox 21

Pri tem brskalniku boste piškotke najlažje izključili tako, da kliknete na »Firefox« napis, ki se nahaja desno zgoraj in izberete »Možnosti«, nato kliknete na »Zasebnost« zavihek in v delu »Zgodovina« v oknu »Firefox naj:« izberete »Uporablja posebne nastavitve za zgodovino« Možnost - tu potem odkljukate možnost »Dovoli stranem, da ustvarijo piškote«. Če želite, lahko nato vključite tudi »Vedno uporabljaj zasebno brskanje« možnost.

 

Če so se vam piškotki do sedaj že shranili na tem brskalniku, pa jih preprosto pobrišete s klikom na»Firefox« napis, ki se nahaja desno zgoraj, kjer potem izberete »Možnosti« ter kliknete na »Zasebnost« zavihek. V delu »Zgodovina« v oknu »Firefox naj:« nato izberete naslednje možnosti: »Uporablja posebne nastavitve za zgodovino«, »Prikaži piškote« ter »Odstrani vse piškote«.

 

Apple Safari 6

Omogočanje piškotkov vv tem brskalniku je zelo preprosto, ker je dovolj, da le kliknete na »Safari« napis in izberemo »Preferences«. Nato poiščete »Privacy« in v predelu »Block cookies« to možnost vključite in izbiro potrdite s klikom na »OK« gumb.

 

Že shranjene piškotke pa boste izbrisali tako, da kliknete na napis »Safari«, nato  izberete »Preferences« ter poiščemo »Privacy«. Izberete vse spletne strani, nato pa kliknete na »Remove All« gumb.

 

Opera 12.15

Pri tem brskalniku lahko spletne piškote izklopite tako, da kliknete na logotip tega brskalnika, ki se nahaja v zgornjem levem kotu, nato poiščemo »Settings« ter izberete »Preferences«. V zavihku »Advanced« nato poiščete zavihek »Cookies« ter označite možnost »Never accept cookies«. To izbiro nazadnje še potrdite s klikom na »OK« gumb.

 

Če so se vam piškotki do sedaj že shranili na brskalnik, pa jih lahko pobrišete tako, da kliknete na logotip brskalnika, ki es nahaja v zgornjem levem kotu ter poiščete »Settings«, kjer nato izberetemo možnost »Preferences«. V »Advanced« zavihku nato poiščete zavihek »Cookies« ter »Delete all cookies.

 

Vprašanja

Imate še kakšno vprašanje v povezavi s piškotki ter politiko uporabe piškotkov na Unikatnica.com? Pišite mi na info@unikatnica.com.Domene, ki so odgovorne za piškotke (tudi 3rd party piškotke), na  Unikatnica.com e-trgovini:


facebook.com
www.unikatnica.com
m.addthis.com
ct1.addthis.com

 

Piškotki, ki se zbirajo na Unikatnica.com:

 

Ime  - Domena - Stran - Namen


Facebook - facebook.com - za sledenje obiskovalcev. Zasleduje značilnosti obiskovalcev, ki delijo informacije preko Facebooka. Ne naloži piškotka sam po sebi, a če je le-ta prisoten, ga bo prebral.


Google Analytics (utma, utmb, utmc, utmz) - www.unikatnica.com - Uporablja se zato, da mi pomaga izboljšati vsebine na teh straneh, saj mi GA daje osnovne podatke o sledenju, kot so npr. št. obiskov, iz katerega iskalnika ste prišli na e-trgovino, tudi ključne besede, s pomočjo katerih ste našli e-trgovino Unikatnica, ko ste jih vpisali v iskalnik, ipd. Ti piškotki zbirajo informacije na anonimen način in vas ne morem prepoznati zaradi njih.

 

Bi si želeli piškotke iz Google Analytics-a izklopiti?

 

Potem jih onemogočite tako, da sledite navodila z namestitvijo prav posebnega dodatka, imenovanega Opt-out Browser Add-on. Če vas zanima, kako si ga namestite, si preberite navodila, ki jih najdete na spodnjem naslovu (kopirajte ga in prilepite v okno vašega brskalnika, da bo povezava delovala)

 

 • Google Analytics - https://tools.google.com/dlpage/gaoptout


948f41d738b7b93c035833c7faef9f47 - www.unikatnica.com - Ta piškotek ni prepoznan in igra le povsem navadno vlogo na tej strani.

AddThis - ct1.addthis.com - Daje vam osebno izkušnjo skupne rabe, ker vam omogoča preprosto deljenje vsebine na vaših straneh vam priljubljenih družabnih omrežij, kot so Facebook, Twitter, ipd.


AddThis - m.addthis.com - Daje vam osebno izkušnjo skupne rabe, ker vam omogoča preprosto deljenje vsebine na vaših straneh vam priljubljenih družabnih omrežij, kot so Facebook, Twitter, ipd.

 

AddThis - www.unikatnica.com - Daje vam osebno izkušnjo skupne rabe, ker vam omogoča preprosto deljenje vsebine na vaših straneh vam priljubljenih družabnih omrežij, kot so Facebook, Twitter, ipd.

bt m.addthis.com - Ta piškotek ni prepoznan in verjetno igra le povsem običajno funkcijo za to stran.


DomovDomov